Plišane igračke – poklon za maženje i grljenje

Last Updated: 24/11/2023By
Plišane Igračke – Poklon Za Maženje I Grljenje

Plišane igračke su tako slatke i umiljate, i svako je imao jednu u nekoj fazi svog života. One su obično napravljene od tekstila poput pliša ili frotira. U kućnoj izradi mogu biti pletene ili heklane, napravljene od filca, ili ponekad čarapa. Uobičajeni materijali za punjenje uključuju sintetička vlakna, vatu, pamuk, slamu, plastične perle i pasulj. Neke moderne plišane igračke sadrže i tehnologiju za kretanje i interakciju sa detetom, svetlosne ili zvučne efekte, poput zvezdanog projektora, melodija ili uspavanki.

Dečije plišane igračke se prave u mnogo različitih oblika, ali većina podseća na prave životinje (vuk, jednorog, panda, mačka, žirafa, slon), ponekad sa preuveličanim proporcijama ili karakteristikama. Popularni oblici su i omiljeni likovi iz crtanih filmova, likovi koji se pojavljuju u bezvremenskoj dečijoj literaturi ili predmeti iz svakodnevnog života. Tokom 1990-ih godina, Ty Warner je stvorio Beanie Babies, seriju životinja punjenih plastičnim kuglicama koje su bile popularne kao kolekcionarski predmeti. Disney plišane igračke zasnovane su na likovima iz različitih Disney crtaća i igrano-animiranih filmova, dok su 44 Cats i YooHoo igračke i junaci hit serijala za decu.

Ljubav i pažnja od pliša

Plišani meda je popularna dečija igračka, izrađena od pliša ili drugog tekstila i sintetičkih vlakana za punjenje. Igračka je postala popularna početkom 20. veka u Americi, nakon što je jedna fabrika igračaka počela da proizvodi plišane medvediće. Prvobitno nazvan Teddy Bear po anegdoti koja je pratila američkog predsednika Teodora Ruzvelta, kada je u lovu poštedeo mladunče medveda, plišani meda je postao popularna dečija igračka, proslavljena u pričama, pesmama i filmovima.

Plišani medvedići su među najpopularnijim poklonima za decu, ali plišane igračke su popularne za čitav niz uzrasta i namena. Često se poklanjaju i odraslima da bi izrazile naklonost, čestitke ili saosećanje. Pošto nam plišane životinje često poklanjaju upravo ljudi koje volimo, one su i simbol ljubavi.

Inceptos leo rutrum quisque mauris sed eget porta curae. Scelerisque cursus congue tincidunt dignissim percum disret conse quat aenean luctus litora curae aliquet nisl id nunc justo accumsan libero nam velit eros tempor mendus cum.

Zašto su plišane igračke važne?

Deca vole da dele svoje emocije i istražuju nove stvari pred ćutljivim prijateljem – plišanom životinjom.

Osim što pružaju osećaj udobnosti, meke plišane igračke takođe pomažu deci da razviju svoje socijalne veštine. Plišane igračke mogu im pomoći da urone u igru ​​pretvaranja. Ovo može uključivati ​​oponašanje onoga što im je poznato, kao što je pretvaranje da jede hranu, grljenje, maženje, pretvaranje da razgovara sa mamom ili tatom, ili sa prijateljima.

Dubina veze može biti izuzetna. Dete spava s svojom omiljenom plišanom igračkom, razgovara s njom i govori joj tajne koje drugome ne bi reklo. Ono što je zaista izvanredno je da plišani ljubimac pazi na svog vlasnika, obraćajući mu se tonom neuobičajene zrelosti i ljubaznosti. On može utešiti dete, podstaći ga da se ne brine i izazvati radost.

Prirodno, karakter omiljene plišane igračke je jednostavno nešto što je izmislio ili oživeo jedan deo deteta, da bi se brinuo o drugom.

Od njihovog nastanka do danas, dečiji psiholozi ne prestaju da naglašavaju značaj plišanih igračaka u razvoju deteta, ali i kasnije tokom života.

Plišane igračke umanjuju strah od odvajanja, posebno prilikom polaska u vrtić, jer upravo ovaj plišani drugar predstavlja prvi korak u samostalnost deteta. Osim toga meke igračke umiruju neprekidno plakanje i pomažu deci da se lakše uspavaju. Čak i kada odrastemo, plišani ljubimci iz detinjstva donose osećaj sigurnosti i smanjuju negativna osećanja, poput usamljenosti i anksioznosti.

Bez obzira na priliku, sigurni smo da ćete u našoj ponudi igračaka pronaći upravo onu mekanu plišanu igračku koja će vam odgovarati. Recite nam o svojim omiljenim plišanim igračkama i koliko dugo su one bile ili ostale deo vašeg života.

editor's pick

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Leave A Comment

pročitajte i ovo